Legendákra emlékeztek az egyetemen

2020, szeptember 16 - 12:18
Jelölőkövet kapott a Buzánszky Jenő Labdarúgó Egyetemi Kupa 15. évfordulója alkalmából elültetett Aranycsapat Emlékfa a Debreceni Egyetemen. A különleges alkotás egy digitális kódot is tartalmaz, amivel az Aranycsapat emlékoldalára lehet eljutni.

Az utóbbi két évtizedben Buzánszky Jenő a Debreceni Egyetem utazó nagykövete volt, illetve a Debreceni Egyetem hallgatóinak szóló labdarúgó egyetemi kupa névadójaként is szoros kapcsolatban állt az intézménnyel.

A jelölőkő ünnepélyes avatását szeptember 15-én, kedden tartották a Debreceni Egyetem Sporttudományi Oktatóközpont előtti téren. Az eseményen részt vett Bács Zoltán, a Debreceni Egyetem kancellárja, Barcsa Lajos alpolgármester, Jávor András, a DEAC elnöke, Gelei Imre, Csank János korábbi szövetségi kapitányok, Kozma Mihály, az MLSZ Futsal Bizottság elnöke, az egyetemi labdarúgó kupák fővédnöke, Molnár Andrea kuratóriumi elnök, ifjabb Buzánszky Jenő, az alapító jogok gyakorlója. Gelei József olimpiai bajnokot, a Debreceni Egyetem sportnagykövetét távollétében fia, Gelei Károly, egykori válogatott kapus képviselte.

- Az emlékfa-ültetés azt szimbolizálja, hogy egy fa növekedésével az emlékek nem sápadnak, hanem erősödnek – hangzott el az ünnepségen.

Bács Zoltán kancellár köszöntőjében az egyetem, a legendás labdarúgó és az Aranycsapat közötti szoros kötődést emelte ki.

-  Örömmel fogadtuk, hogy ez az emlékfa idekerülhetett, és köszönjük, hogy az Aranycsapat Emlékbizottság a Debreceni Egyetemet is számon tartja az emlékezők és a hagyományápolók között. Buzánszky Jenőről egy könyvet is kiadott az egyetem, ami az Aranycsapat és az intézmény kötődését jelképezi – hangsúlyozta köszöntőjében Bács Zoltán, a Debreceni Egyetem kancellárja.

A Juha Richárd Munkácsy-díjas szobrászművész által készített jelölőkövön egy digitális kód is megtalálható, amely segítségével az Aranycsapat emlékoldalára lehet eljutni. Az avatást követően megkoszorúzták Buzánszky Jenő bronzszobrát, melyet 2015-ben állítottak fel a Sporttudományi Oktatóközpont előtt.

Sajtóiroda - BZ


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.