Kínai ünnep Debrecenben

2020, szeptember 29 - 13:05
A Debreceni Egyetem (DE) Bölcsészettudományi Kar (BTK) Konfuciusz Intézete Debrecen várossal együttműködve közösen szervezi meg a Kínai Nemzeti és Őszközépünnepet október 1-én, csütörtökön 18 órai kezdettel a Dósa nádor téren.

A látványos program során többek között kínai ének és kalligráfia, népviselet, valamint wing chun kungfu bemutató és ételkóstolás is várja az érdeklődőket.

A program szervezésében, előkészítésében a Bölcsészettudományi Kar hallgatói mellett az itt tanuló kínai diákokat tömörítő Kínai Hallgatók Debreceni Szövetsége is tevékenyen részt vállalt, biztosítva a bemutatóhoz a tradicionális öltözékeket, valamint a receptet és nyomómintákat is, amelyek     nélkülözhetetlenek a hagyományos holdsütemény elkészítéséhez, melyeket a Nagyerdei Étterem jóvoltából a program valamennyi résztvevője megkóstolhat.

Az ünnepet egy külön erre az alkalomra a BTK Kommunikáció Tanszékének egykori hallgatója és az egyetem Multimédia és E-learning Technikai Központjának  közös munkájával készült kisfilm bemutatója is színesíti, amelyben két fiatal kínai szereplő szemszögéből ismerheti meg a közönség, mit jelent számukra debreceni diáknak lenni.

A Debreceni Egyetemen 2019 novemberében kezdte meg működését a DE és a kínai Tiencsini Idegen Nyelvi Egyetem közötti kulturális és oktatási együttműködésnek köszönhetően a Konfuciusz Intézet, amelynek legfőbb célja a kínai nyelv oktatása, a kínai kultúra népszerűsítése és megismertetése mind az egyetem, mind pedig a város polgárainak körében.


Sajtóiroda - BZs


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.