Ősszel indul a Generációk Egyeteme

2017, május 4 - 15:09
Az országban elsőként a Debreceni Egyetem Egészségügyi Kara hirdeti meg azt a speciális képzési programot, amely három generációnak nyújt ismeretszerzési lehetőséget. A Generációk Egyeteme szeptemberben startol.

- Fiatalok, középkorúak és idősek számára kínál tanulási és művelődési lehetőséget a Generációk Egyeteme. Az országosan egyedülálló képzési program egyfajta ötvözete a kar évek óta sikeresen működő Szépkorúak Akadémiájának, a felnőttoktatási képzésnek és a reguláris egyetemi oktatásnak – jelentette be Semsei Imre, az Egészségügyi Kar dékánja a május 4-én tartott tájékoztatón.

A Debreceni Egyetem Egészségügyi Kara kiemelt feladatának tekinti a különböző generációk intellektuális és szellemi igényeinek kielégítését, ezért a szeptemberben induló Generációk Egyetemén a különböző korosztályoknak más-más témájú vagy típusú előadásokat kínálnak a speciálisan őket érdeklő témákban.

Az 5-5 előadásból álló sorozatokat a nyíregyházi campus neves oktatói tartják majd az általuk jól ismert vagy kedvelt témákról, legyen az akár a molekuláris gerontológia, vagy éppen a horgászat. A képzési program végén a résztvevők egy tanúsítványt kapnak, amely igazolásul szolgál a tematikus előadás-sorozaton való részvételről.
A Generációk Egyetemén a középiskolások számára speciális sorozatokat is indítanának a tervezett tanulmányaikhoz kapcsolódó előzetes ismeretek megszerzésére. Az ezeken való részvételt a fiataloknak kreditként számítanák be, amennyiben a Debreceni Egyetem Egészségügyi Karán tanulnak tovább.

Semsei Imre hangsúlyozta: az ősszel startoló kurzusok célja az ismeretátadás, ismeretszerzés minden korosztály számára, legyen az csupán érdeklődés szintű vagy komolyabb célú tanulási elképzelés. A dékán bízik benne, hogy a Generációk Egyeteme a jövőben nem csak az Egészségügyi Karon működik majd, hanem a Debreceni Egyetem többi kara is bekapcsolódik az előadás-sorozatokba.
A Generációk Egyeteme a tervek szerint 2017 szeptemberében indul, a kurzusokról és jelentkezés feltételeiről pedig várhatóan nyáron lesznek részletes információk.

Sajtóiroda-MM


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.