Megjelent az Egyetemi Élet

2020, október 6 - 08:32
Az októberi számban olvashatnak többek között a Debreceni Egyetem és Hajdúnánás között létrejött együttműködésről, bemutatkozik az újrázó DOSZ-elnök, valamint a koronavírus magyar divatiparra és etikus divatra gyakorolt hatásáról is jelent meg írás.

Kihelyezett akkreditált képzéseket indít a Debreceni Egyetem Hajdúnánáson. Az erről szóló megállapodást szeptember 18-án írta alá Szilvássy Zoltán rektor, Bács Zoltán kancellár és Szólláth Tibor polgármester a hajdúvárosban. Az együttműködési megállapodás az oktatás mellett a kutatásfejlesztésre is kiterjed a mezőgazdaság, az agrártudományok, a turizmus-vendéglátás, valamint a műszaki tudományok területén – számolt be az együttműködés aláírásáról októberi számában a lap.

Az Egyetemi Életben arról is olvashatnak, hogy a járványhelyzetre való tekintettel két hónappal korábban tartotta meg tisztújító küldöttgyűlését a Doktoranduszok Országos Szövetsége. A szervezet újraválasztotta jelenlegi elnökségét, így Molnár Dániel, a Debreceni Egyetem Doktorandusz Önkormányzatának elnöke 2021. január elsejétől újabb egy évig vezetheti a szövetséget. A lap interjút közöl az újrázó DOSZ-elnökkel.

Az októberi számban az intézmény új mobil applikációját, az UD Studyversity-t is bemutatják, melynek létrehozásánál több mint 2000 magyar és 500 külföldi hallgató válaszait vette figyelembe a Debreceni Egyetem Webportál-, Alkalmazásfejlesztés és VIR Központja. A valamennyi platformon elérhető alkalmazás az egyetemi adatbázisrendszerekből kapja az adatokat, így folyamatosan naprakész információkkal látja el a hallgatókat.

A lap ír arról is, hogy nemrég újranyitották a Debreceni Egyetem Egyetemi és Nemzeti Könyvtárat. A felújításnak köszönhetően a DEENK kényelmes, otthonos környezettel, modernizált szolgáltatásokkal és más, az egyetemista életet, a nyugodt tanulást segítő fejlesztésekkel várja a hallgatókat. A korszerűsített könyvtárról képes beszámolót is közöl az új Egyetemi Élet.

Különleges virtuális városnéző sétát is tehet az olvasó. Egy bölcsészből lett idegenvezető és egy hobbifotós biológus segítségével Debrecen ismert és kevésbé ismert épületeiről, rejtett kincseiről tudhatunk meg számos érdekességet.

A sportoldalakon ezúttal a DEAC folyamatosan bővülő rögbiszakosztálya mutatkozik be. A 2012-ben két külföldi orvostanhallgató által alapított csapat tavaly még a másodosztályban szerepelt, idén azonban – a szövetség kérésére – már az élvonalban méretteti meg magát.

A március óta csak online formában elérhető Egyetemi Élet letölthető az egyetem honlapjáról.

Sajtóiroda - BZ


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.