Gragger Róbert-díj a BTK oktatójának

2020, október 8 - 12:43
Rangos szakmai elismerésben részesült a germanisztikai kutatások terén elért kiemelkedő munkásságáért Horváth Andrea egyetemi docens, a Debreceni Egyetem (DE) Bölcsészettudományi Kar (BTK) Germanisztikai Intézetének igazgatóhelyettese.

A Gragger Róbert-díjat szeptemberben a Magyar Germanisták Társaságának (MGT) éves közgyűlésén adták át Veszprémben, a Pannon Egyetemen rendezett eseményen.

- Horváth Andrea a hazai germanisztika fiatalabb nemzedékének egyik leghatékonyabban dolgozó és legígéretesebb tagja. Főbb kutatási területe a kortárs német és posztkoloniális irodalom, társadalmi nemek és a transznacionalizmus. Tudományos munkájának eredményei, tanulmányai, két monográfiája, szerkesztett kötetei és egyetemi tankönyvei szorosan kapcsolódnak az aktuális germanista irodalom- és kultúratudományi kutatásokhoz. A Gragger Róbert-díjra javasolt monográfiája 2016-ban habilitációs kutatásai eredményeként jelent meg Poetik der Alterität. Fragile Identitätskonstruktionen in der Literatur zeitgenössischer Autorinnen a a bielefeldi transcript Verlagnál – fogalmazott a díjazott méltatásában Orosz Magdolna, az MGT elnöke.

Az elismerést Vizkelety András akadémikus, a Magyar Germanisták Társaság tiszteletbeli elnöke alapította 2006-ban azzal a céllal, hogy felhívja a tudományos közvélemény figyelmét a germanisztikai kutatások jelentőségére, elismerje a tudományterületen elért kimagasló eredményeket, egyben támogatva a díjazott germanisták további kutatómunkáját.

Sajtóiroda - BZs

 


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.