Könyvek a nemzeti banktól

2020, október 15 - 15:58
Több mint száz gazdaságtudománnyal foglalkozó könyvet és friss gazdasági folyóiratokat adott ajándékba a Magyar Nemzeti Bank a Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Karának. A szakirodalom a Böszörményi úti campus könyvtárának olvasótermébe került.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) felajánlása jóvoltából érkezett, gazdaságtudománnyal foglalkozó, csaknem 320 ezer forintot érő könyvek csütörtöki bemutatóján Petró Leonárd, a Debreceni Egyetem Egyetemi és Nemzeti Könyvtár (DEENK) közönségkapcsolati főigazgató-helyettese elmondta: az írások az oktatók, a hallgatók, de akár az egyetem vezetői számára is jól használhatók lesznek. 

- Sok tekintetben hiánypótló munkákat kaptunk, melyek széles spektrumon tudnak ismereteket közölni a felhasználók felé. Olyan nyomtatványok kerültek ide, amelyek kinyitják a világot. Ilyenek például a modern távol-keleti vállalatvezetés művészete, vagy a koreai cég irányításról, gazdaságról szóló művek – fogalmazott a főigazgató-helyettes.

Karácsony Gyöngyi, a DEENK főigazgatója hozzátette: a kiadványok egy részét az MNB neves szakemberei írták.

- Az egyebek mellett vezetésszervezésről, marketingről, pénzügyi menedzsmentről szóló könyvekkel az adományozók azt szeretnék elérni, hogy a hazai mellett a nemzetközi gazdaságtudomány jelentős része is elérhetővé váljon magyar nyelven. Nagyon sokat lehet ugyanis abból tanulni, hogy milyen különböző nézőpontok vezethetnek sikerre az egyes kultúrákban – jelentette ki.   

Fenyves Veronika, a Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Kar (GTK) oktatási dékánhelyettese kifejtette: a Magyar Nemzeti Bank kiemelt partnerként vesz részt a közgazdasági és pénzügyi szakemberképzés megújításában. Az együttműködés részeként jött létre az MNB Tanszék a DE GTK-n tavaly szeptemberben.

- A Magyar Nemzeti Bank támogatási szerződés keretében segíti a Debreceni Egyetem képzéseit, főleg a közgazdász és a gazdaságtudományt, de közös kutatások, rendezvények, ösztöndíjprogramok is vannak. Utóbbiak az egyetem valamennyi hallgatója számára elérhetőek – tájékoztatott Fenyves Veronika.    

A MNB szándéka, hogy a jövőben további nagyértékű könyvadományokkal gyarapítsa a GTK szakirodalmát.

Sajtóiroda - OCs


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.