Kampány a túlélésért

2020, október 16 - 14:42
Online figyelemfelkeltő kampányt indított az egészségügyi veszélyhelyzetre való tekintettel a Debreceni Egyetem Népegészségügyi Kara. Az újraélesztés nemzetközi világnapjához kapcsolódó akció célja a hallgatók ismereteinek bővítése.

A kórházon kívüli újraélesztések túlélési aránya Európa-szerte mindössze 6-10 százalék. Ennek oka, hogy az emberek félnek, nem mernek laikusként, a szükséges tudás nélkül segítséget nyújtani az arra szoruló, földön fekvő személynek. Ezen a helyzeten javítana a Debreceni Egyetem Népegészségügyi Kara az Instagramon indult online kampányával. Az újraélesztés világnapja kapcsán a kar hallgatóit szeretnék megszólítani, mivel az a cél, hogy leendő egészségügyi dolgozókként ezek a fiatalok minél hamarabb megismerjék az újraélesztés legalapvetőbb fogalmait és szabályait.

Az esemény szakmai koordinátora, Deák Máté Sándor elmondta: egy tesztben kérdezik meg a hallgatókat az újraélesztésről. A kampány feladata elsősorban az ismeretterjesztés.

- Arra hívjuk fel a fiatalok figyelmét, hogy merjenek segíteni, mert jó lenne növelni a túlélési arányt. Már most látszik, hogy a tesztet kitöltők többsége tisztában van az alapokkal, így például a harminc mellkas-kompresszióval. Ha nem jó megoldásokat jelölnek meg, a helyes válasz megjelenésével azonnal tanulnak is. Az egészségügyhöz közelálló hallgatók jelentik célközönségünket, ezért szeretnénk fontos információkkal segíteni őket. A kampány részeként egy szelfis kihívásra is buzdítjuk a diákokat, piros, vagy fehér ruhában kell képeket posztolniuk, ezzel is az újraélesztésre ösztönzik az akcióban résztvevőket. Emellett az Országos Mentőszolgálat idei figyelemfelhívó videóját is megosztjuk – tájékoztatott a szakmai koordinátor.

A kampányt a kar Instagram-oldalán indították, mivel a tapasztalatok szerint az első és másodéves hallgatók már inkább ezt a közösségi felületet használják. Az október 16-án kezdődött akcióhoz egy héten át lehet csatlakozni.

Sajtóiroda - BZ


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.