Rektori utasítás

2020, november 7 - 11:57
Hibrid oktatást vezet be hétfőtől a Debreceni Egyetem. A kormány által kihirdetett veszélyhelyzet és a megyei koronavírus fertőzöttek számának növekedése miatt 2020. november 9-től változik az oktatás rendje az intézményben - olvasható Szilvássy Zoltán rektor körlevelében.

A rektori utasítás szerint a személyes jelenléttel járó oktatási tevékenységet a karoknak a szükséges minimális szinten kell lebonyolítaniuk. A távolléti oktatási tevékenységgel nem ellátható, vagy aránytalan nehézséggel elvégezhető oktatási feladatok továbbra is személyes jelenléttel, a járványügyi előírások maradéktalan betartásával teljesíthetők az intézményben. A november 6-ai utasítás kitér arra is, hogy az oktatásszervezés során a karok a személyes jelenléttel járó tevékenységeket igyekezzenek tömbösíteni, hogy a hallgatók intézményi személyes jelenlétét, mozgását minimalizálni tudják, illetve a szemeszterből hátra lévő hetek oktatási anyagát mihamarabb át tudják adni a hallgatóknak.

A rektori utasítás minden karra kiterjed, a hallgatókat a változásról a 14 kar vezetői az elektronikus tanulmányi rendszeren keresztül értesítik. Az egyetemi kollégiumokat nem zárják be, az egyetem által fenntartott köznevelési intézményekre a kormány által meghozott mindenkori intézkedések érvényesek. 

A rektori utasítás visszavonásig érvényes. Az egyetem hallgatói nagy számban vesznek részt önkéntes járványügyi munkákban, így az oktatási és vizsgakötelezettségek összehangolása további különleges feladatot jelent egyes, különösen az orvos- és egészségtudományi karok számára.Sajtóiroda


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.