eSzenátus: új intézményi egységről is döntöttek

2020, november 9 - 15:13
Egyes szabályzatok módosításáról, Könnyűzenei Intézet létrehozásáról, valamint professzor emeritusi címek adományozásáról is döntött a Debreceni Egyetem Szenátusa november 5-ei ülésén. A testület a járványveszély miatt on-line szavazott.

Professor emeritusi címek adományozásáról döntött a Debreceni Egyetem Szenátusa november 5-ei elektronikus ülésén. Az új elismertek között van Nagy János professzor, a Debreceni Egyetem korábbi rektora is. A testület módosította egyes állandó bizottságainak az összetételét, valamint a Debreceni Egyetem Szervezeti és Működési Szabályzata törzsrészét, utóbbi nyomán létrehozva a Könnyűzenei Intézetet.

- A Debreceni Egyetemen folyamatban van a könnyűzenei képzéshez kötődő alap- és mesterképzések indítása. A több karon indítandó és folytatandó képzések koordinációja érdekében szükségszerű egy olyan szervezeti egység létrehozása, amely segíti e képzések fejlődését, és támogatást nyújt a tananyagfejlesztésekben, a gyakorlati képzőhelyi infrastruktúra biztosításában – olvasható Szilvássy Zoltán rektor előterjesztésében.

A Könnyűzenei Intézet az egyetem karok közötti oktatási-kutatási koordinációs és oktatást szolgáltató egysége lesz. Feladata az egyetem különböző karain folyó, a könnyűzenével és zeneiparral kapcsolatos képzések összehangolása, a Könnyűzenei BA képzés speciális feltételei kialakításának irányítása, oktatói-kutatói humánerőforrás biztosítása, az audiovizuális és zenei menedzser képzések segítése, gyakorlati képzőhely biztosítása.

A járványveszély miatt döntöttek a Debreceni Egyetem Tanulmányi és Vizsgaszabályzat törzsrészének és több kari mellékletének a módosításáról, illetve egyes karok esetében változott a 2020/2021. tanév időbeosztása.

Több új mesterképzési szakirány indítását támogatta a testület, így a klasszikus hangszerművész mesterképzési szak (ZK) gordon, fagott és hegedű szakiránnyal is elérhető lesz, emellett megszavazták a magyar értéktár (BTK) szakirányú továbbképzési szak létesítésének és indítását, valamint a mezőgazdasági mérnöki alapképzési szak új képzési helyen, Nyírbátorban történő indítását.

Több együttműködés megállapodás megkötését is jóváhagyta a testület, így a Magyar Mérnöki Kamarával, a Zarqa Univesity jordániai és a Xi’an International Studies University kínai egyetemekkel.

Sajtóiroda - TPL

 


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.