Legendás testnevelőkre emlékeztek

2020, november 10 - 16:28
A Debreceni Egyetem egykori testnevelőinek emlékére tartott koszorúzást az intézmény Sporttudományi Koordinációs Intézete a sportcampuson elültetett emlékfánál. A DESKI igazgatója szerint a mindenkori testnevelők munkáját alapozták meg a néhai pedagógusok.

Öt évvel ezelőtt, 2015-ben ültették el az emlékezés fáját a Dóczy utcai sportcampus területén. Jelképesen ezzel tisztelgett az intézet azon szakemberek előtt, akik nélkül ma nem lehetne mindennapos testnevelésről beszélni. Az emlékfát november 10-én koszorúzta meg a Debreceni Egyetem Sporttudományi Koordináció Intézetének képviseletében Balogh László igazgató, valamint Kiss Jánosné Ványa Aranka testnevelő.

- Fontos, hogy méltó módon megemlékezzünk azokról, akik a szakmát képviselték. A jelenlegi helyzet, a pandémia rávilágít arra, hogy nincs fontosabb az életben az egészségnél és annak megőrzése érdekében mindent meg kell tenni. A testnevelők intellektuális sporttudósok, akik nem csak a gyerekek személyiségét formálják, hanem az egészséges életmód, az egészség megőrzésének alapjait is beléjük nevelik. A mindennapos testnevelés jegyében a lehető legszélesebb ismeretekkel felvértezve alakítják egészséges felnőtté a leendő mérnököket, orvosokat, vagy éppen közgazdászokat – hangsúlyozta az intézetigazgató.

Balogh László kiemelte: a Debreceni Egyetem élharcosa volt annak, hogy ne szűnjön meg a felsőoktatásban a testnevelés, és bebizonyította, hogy milyen nagy szükség van a testnevelő tanárok munkájára.

Sajtóiroda - BZ


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.