Újabb sikerek

2017, május 8 - 15:47
Négy szekciót megnyertek a Debreceni Egyetem hallgatói a Partiumi Keresztény Egyetem Tudományos Diákköri Konferenciáján, az intézmény leendő állattenyésztő mérnökei pedig elsők lettek a felsőoktatási intézmények országos gazdászversenyének hódmezővásárhelyi fordulóján.

Jelentős sikereket hozott a Debreceni Egyetem hallgatóinak a XX. Partiumi Egyetemi Tudományos Diákköri Konferencia május 5-én, pénteken. A rendkívül színvonalas tanácskozáson több mint tíz intézmény nyolcvan diákja vett részt. A 12 szekcióból ötben indult debreceni egyetemista, négyet meg is nyertek, azaz négy első díjat érdemeltek ki. Emellett egy második és két harmadik díjat is elhoztak a debreceni fiatalok - tudta meg az unideb.hu Jávor András rektori főtanácsadótól.

A Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar leendő állattenyésztő mérnökei Hódmezővásárhelyen, a XXIV. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok keretén belül rendezett gazdászversenyen bizonyítottak, ugyancsak május 5-én.


A versenyen nyolc csapat indult Mosonmagyaróvárról, Keszthelyről, Kaposvárról, Gödöllőről, Debrecenből és Hódmezővásárhelyről.


A Debreceni Egyetemet Czoller Rebeka, Balogh Tamás és Mészáros Barna Péter képviselte, akiket Oláh János tudományos munkatárs készített fel. Az állattenyésztő BSc szakos diákok mind az elméleti, mind az ügyességi feladatokban jeleskedtek, így végül az első helyen zártak.

Sajtóiroda


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.