Környezetvédelem virtuálisan

2020, november 17 - 10:06
Madárbarát sétát is tartottak a Botanikus Kertben az idei Zöld Börzén, melyet a járványügyi helyzet miatt ezúttal online formában rendezett meg a Debreceni Egyetem Hallgatói Önkormányzatának Környezetvédelmi Bizottsága.

Eredetig személyes jelenlét mellett szerette volna megszervezni a DEHÖK testülete az eseményt, a koronavírus-járvány azonban a virtuális világba kényszerítette a Zöld Börzét is. A Botanikus Kertbe szervezett Madárbarát sétát így online formában megtartották, a vászonzsák-varrás és -festés, valamint a kvízest azonban elmaradt.

A DEHÖK Környezetvédelmi Bizottságának Facebook-oldalán november 9. és 14. között várták az esemény iránt érdeklődőket. Azok, akik ellátogattak a közösségi oldalra madárbarát-, hulladékmentes-, és háztáji napon vehettek részt, környezetbarát praktikákkal, az otthon kényelmét segítő hasznos tippekkel, szezonális alapanyagokból készült receptekkel, valamint a környezetvédelemben meghatározó szerepet játszó szervezetekkel és személyekkel ismerkedhettek meg.

A rendhagyó zöldhét programjai között szerepelt online tökfaragó verseny és egy fotópályázat is, melyre számos különleges kép készült az őszi táj sajátos mozzanatairól.

Az online Zöld Börzéhez csaknem 10 ezer ember csatlakozott a közösségi oldalon.

Sajtóiroda - BZ


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.