Több mint száz hallgatót díjaztak

2020, november 24 - 16:23
A Debreceni Egyetem kiemelkedő tanulmányi eredményt elért, szakmai területen is kimagasló munkát végző hallgatóit jutalmazták a nemzeti felsőoktatási pályázati ösztöndíjjal.

Az egyetem által javasolt rangsor alapján a felsőoktatásért felelős miniszter személyre szólóan adományozza az ösztöndíjat a kivételes teljesítményt nyújtó hallgatóknak. A Debreceni Egyetemről ebben az évben összesen 219-en pályáztak, ebből 103 hallgató nyerte el a támogatást.

A Debreceni egyetem összes karáról érkezett beadvány az ösztöndíjra, a legtöbben a Gazdaságtudományi Karról pályáztak (39), emellett a BTK-ól (31) és a TTK-ról (33) is sokan jelentkeztek. A legtöbb sikeres elbírálás az Általános Orvostudományi Karon volt, ahol összesen tizenhét egyetemi hallgató kapta meg az egy tanévre szóló ösztöndíjat. .

A tíz hónapon át egyenlő részletekben folyósított, összesen 400 000 forintos ösztöndíjra azok pályázhattak, akik nappali tagozatos alap- vagy mesterképzésben, illetve osztatlan képzésben vesznek részt, jelenlegi vagy korábbi tanulmányaik során legalább két félévre bejelentkeztek, és legalább 55 kreditet megszereztek a két utolsó aktív félévben azon a szakon, vagy keresztfélévben végző hallgatók esetében szakokon, amelynek eredményei alapján benyújtották a pályázatukat.

A pályázó hallgatók teljesítményét pontozási rendszerben értékelték, a pályázatok rangsorolása karonként, a jelentkezők összpontszáma alapján történt. Azok a hallgatók, akik az őszi szemeszterben fejezik be tanulmányaikat, de még a tavaszi félévben is az egyetemen folytatják azokat, szintén jogosultak az ösztöndíjra.

Sajtóiroda - BZ


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.