Tények, tévhitek az ősmagyarokról

2017, május 10 - 14:52
A magyar őstörténet kerül terítékre a Science café soron következő előadásában. A Debreceni Egyetem tudományos ismeretterjesztő sorozatának vendége ezúttal Szendrei László, az Egyetemi és Nemzeti Könyvtár munkatársa lesz.

Az előadó a szerzője a közelmúltban megjelent Baráti tanácsok amatőr őstörténetíróknak című kötetnek, amely alapján találó az előadás címe: Amihez mindenki ért: a magyar őstörténet(írás) és nehézségei.


- A könyvpiac liberalizálása óta ugrásszerűen megnőtt a magyar őstörténettel foglalkozó kiadványok száma. Ez önmagában örvendetes dolog lenne, ha ezen könyvek, füzetek nagy részében nem lenne rengeteg tévedés és hamis információ. Ám sajnálatos módon van. Az előadás ennek okait igyekszik bemutatni, valamint ezzel párhuzamosan felvázolja a magyar őstörténet és őstörténetírás általános nehézségeit – avatott be az előadás részleteibe, központi témájába Szendrei László.


A Science Café kéthetente, a Debreceni Egyetem falain kívül, szokatlan környezetben már negyedik éve népszerűsíti közérthető, olykor játékos formában a legfrissebb, legérdekesebb tudományos eredményeket.
Az előadásnak hagyományosan a Fórum Bevásárlóközpont Libri Könyvesboltja (Debrecen, Csapó u. 30.) ad otthont 2017. május 17-én, szerdán 17 órai kezdettel.


Sajtóiroda - BZs


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.