Kitüntetett professzor

2020, november 26 - 14:59
Markhot Ferenc Emlékérem kitüntetésben részesült Póka Róbert. A Debreceni Egyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikájának professzora kiemelkedő gyógyító, oktató és tudományos tevékenységéért vehette át a szakmai elismerést szerdán Egerben.

A kitüntetést az első magyar orvosképzőhely, az egri Schola Medicinalis megalapításának 251. évfordulója alkalmából rendezett Markhot Emlékülésen adták át a Debreceni Egyetem professzorának a Markhot Ferenc Oktatókórházban.

Póka Róbert 2013 és 2019 között vezette a Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikát, most is gyógyít, oktat, kutat, tagja számos hazai és nemzetközi szakmai társaságnak. Nagyon fontos számára a tanítás, büszke arra, hogy a hallgatók szavazatai alapján többször megkapta „Az év oktatója” elismerést.

- Elégedett betegek, büszke hallgatók, jókedvű munkatársak – ezek a legfontosabb szakmai céljaim. Az oktatás első számú kötelesség számomra. Fontos küldetés, hogy a rám bízott diákok útját egyengessem. Mintegy 150 diplomamunka, illetve TDK-pályamunka készült témavezetői irányításommal, a magyar, illetve külföldi negyedéves és hatodéves orvostanhallgatók négy alkalommal szavaztak meg az „Év oktatójának” – mondta a hirek.unideb.hu-nak a professzor.

Póka Róbert tudományos tevékenységét, kutatásait elsősorban a nőgyógyászati onkológia, a hematológia, a vérzékenység és a trombózishajlam területén végzi.

A Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikán regionális központként több megye betegeit kezelik, így számos egri pácienst is ellátnak. Az oktató és a tudományos tevékenysége mellett az egri kórház szakmai fejlődését segítő tevékenységéért, az intézmény betegei jobb ellátásának támogatásáért kapta meg a professzor a Markhot Ferenc Emlékérmet.

- Nem várt, nagy megtiszteltetés számomra ez az elismerés. Nagy öröm azért is, mert előttem több, általam nagyra becsült kollégám, hazai és nemzetközi téren is elismert szakember kapta meg ezt a kitüntetést – tette hozzá a professzor.

A járványhelyzet miatt szűk körben adták át a kitüntetést szerdán, a Markhot Emlékülésen.


Sajtóiroda - CzA


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.