Bővülő kínai kapcsolatok

2017, május 10 - 15:22
Több területre, többek között a pedagógus- és műszaki képzésre is kiterjedő együttműködési megállapodást írta alá a Debreceni Egyetem és a kínai Jilin Normal University vezetője.

Az észak-kínai Jilin tartomány legnagyobb egyeteme 1958-ban kezdte meg működését, a jelenleg több mint 29.000 hallgató oktatását végző intézmény fő profilja a tanárképzés, de a jog-, gazdaság-, természet- és társadalomtudományok, valamint a zene és képzőművészet területén is kínál képzéseket.


A Yang Jinghai rektor vezette delegáció május 10-én elsőként a Debreceni Egyetem doktori programjáról kaphatott részletes információt.


– A hallgatói- és oktatócserék szempontjából fontos, hogy a vendégek teljes képet kapjanak a magyarországi doktori képzés felépítéséről, a Debreceni Egyetemen zajló programokról, az itteni doktori iskolák képzési, kutatási kínálatáról, a jelentkezés módjáról, valamint a külföldiek számára elérhető ösztöndíj lehetőségekről is – mondta a találkozót követően Varga Zsolt.


Az előadást követően Bartha Elek oktatási rektorhelyettes fogadta a vendégeket a Rektori Tanácsteremben, ahol ünnepélyesen aláírták az együttműködési szándéknyilatkozatot.


– Sok tekintetben – létszámát, képzési kínálatát tekintve – hasonló a két egyetem felépítése és működése, ami megkönnyíti a hallgatói, oktatói mobilitást a jövőben. Külön öröm, hogy a kínai partnerintézmény nagy érdeklődést mutat a gazdaságtudományi és humán képzési kínálatunk mellett a pedagógiai és műszaki terület iránt is. A Debreceni Egyetemen jelenleg 187 kínai hallgató tanul. A most aláírt együttműködési megállapodásnak köszönhetően ez a szám reményeink szerint emelkedni fog – hangsúlyozta Bartha Elek.


A program a delegáció Műszaki Karon tett látogatásával zárult.


Sajtóiroda - BZs

 


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.