Rendhagyó professzori kinevezések

2020, december 11 - 14:53
Palkovics László innovációs és technológiai minisztertől vette át egyetemi tanári kinevezését a Debreceni Egyetem két új professzora. Pósán Lászlót és Szabó Zoltánt Szilvássy Zoltán rektor is köszöntötte a jeles esemény alkalmából.

- Az egyetem számára az egyik legszebb kitüntetés, amikor oktatói elérik pályafutásuk csúcsát. Nagy megtiszteltetés az intézménynek és a kollégáknak is, hogy az egyetemi tanári címet viselhetik, és elláthatják mindazokat a kötelezettségeket, amelyek a címmel járnak. Külön öröm, hogy két olyan egyetemi tanári esetében élhetünk ezzel a lehetőséggel, akik szinte napi kapcsolatban vannak a rektori vezetéssel – hangsúlyozta Szilvássy Zoltán, a Debreceni Egyetem rektora.

Palkovics László innovációs és technológiai miniszter rendhagyónak a nevezte a pénteki eseményt, hiszen az egyetemi tanári címeket nagyobb rendezvények keretében szokták átadni, de a járványhelyzet ezt nem teszi lehetővé.

- Egyetemi tanárnak lenni az egyetemi karrier csúcsa, ám ezen a ponton nem fejeződik be a munka. A legfontosabb a tanítványok nevelése, elismerése, a jövőben ez az egyik legfontosabb cél, az oktatási és tudományos tevékenység folytatása mellett – jelentette ki a Palkovics László.

A miniszter a köszöntőt követően átadta az egyetemi tanári kinevezési okiratot Pósán László (Bölcsészettudományi Kar Egyetemes Történeti nem önálló Tanszék) és Szabó Zoltán (Általános Orvostudományi Kar Sürgősségi Orvostan Tanszék) professzoroknak, akik Szilvássy Zoltán rektortól vették át intézményi munkaköri kinevezésüket.


A 2020. december 1-től kinevezett egyetemi tanárokról a Magyar Közlöny 268. számában jelent meg a Köztársasági Elnök 560/2020. (XII.3.) és az 561/2020. (XII.3.) KE határozata.

Sajtóiroda - TPL


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.