Várják a leendő testnevelőket

2021, január 19 - 15:47
Jó karrierlehetőség, egészség és példamutatás – ezt kínálja a Debreceni Egyetem azoknak, akik az általános felvételi eljárásban a testnevelő-gyógytestnevelő tanári képzésre jelentkeznek. A szakpárról csütörtökön online tájékoztatón hallhatnak részletesen az érdeklődők.

A Debreceni Egyetemen az előző felvételi időszakban is népszerű volt a testnevelés-gyógytestnevelés képzés. A szak különlegessége, hogy Kelet-Magyarországon csak a Debreceni Egyetemen érhető el.
Egy olyan tanárszakról van szó, melynek mindkét képzése a testkultúra területhez tartozik.

A Debreceni Egyetem Sporttudományi Koordinációs Intézete csütörtökön online mutatja be a szakpár sajátosságait, emellett szó lesz a felvételi követelményekről, a szakpár érdekességeiről, az elhelyezkedési lehetőségekről, valamint a sporttudományi és testkulturális jövőképről.

Balogh László, a Debreceni Egyetem Sporttudományi Koordinációs intézetének igazgatója, a testnevelés szak felelőse elmondta: nagyon fontos, hogy a Debreceni Egyetemen is működik a kötelező testnevelés, hiszen azok a hallgatók, akik rendszeresen mozognak, később egészséges felnőtté, egészséges munkavállalókká válhatnak.

Az intézetigazgató szerint a szakot elvégző fiatalok számára kiváló karrierlehetőség nyílik, hiszen a különféle oktatási intézményekben folyamatosan szükség van a magasan képzett testnevelőkre, akik tudásukkal példát is mutathatnak a fiatalabb generációnak.

A Debreceni Egyetem Sporttudományi Koordinációs intézete a szakpárral kapcsolatos legfontosabb tudnivalókról január 21-én, csütörtökön 15 órától tájékoztatja az érdeklődőket. Az eseményhez ezen a linken keresztül lehet csatlakozni. 

Sajtóiroda - BZ


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.