Elismerések a nemzeti ünnepen

2016, augusztus 22 - 15:40
Az államalapítás évfordulóján rangos kitüntetéseket vehettek át idén is a Debreceni Egyetem oktatói és dolgozói.

Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter és Závogyán Magdolna, az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős helyettes államtitkára nyújtotta át augusztus 18-án a Pesti Vigadó dísztermében tartott ünnepségen az elismeréseket – a Debreceni Egyetem hét munkatársát tüntették ki.

Magyar Érdemrend tisztikeresztje kitüntetést kapott Altorjay István gasztroenterológus, a Debreceni Egyetem Általános Orvostudományi Kar Belgyógyászati Intézetének Gasztroenterológiai Nem Önálló Tanszékét vezető egyetemi tanár és Antal Miklós neurobiológus professzor, a Debreceni Egyetem Általános Orvostudományi Kar Anatómia, Szövet- és Fejlődéstani Intézetének igazgatója.

Magyar Érdemrend lovagkeresztje kitüntetést kapott Gergely Lajos, a Debreceni Egyetem Általános Orvostudományi Kar Belgyógyászati Intézet Haematológiai Nem Önálló Tanszékének egyetemi docense, Kozma Gábor geográfus, a Debreceni Egyetem Természettudományi és Technológiai Kar Földtudományi Intézetének Társadalomföldrajzi és Területfejlesztési Tanszékét vezető egyetemi docens és Krasznai Zoltán sejtbiológus, a Debreceni Egyetem Általános Orvostudományi Kar Biofizikai és Sejtbiológiai Intézetének egyetemi docense.

Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetést kapott Kalmár Ferenc, a Debreceni Egyetem Műszaki Karának tudományos dékánhelyettese, az Épületgépészeti és Létesítménymérnöki Tanszék tanszékvezető főiskolai tanára.

Magyar Bronz Érdemkereszt kitüntetést kapott Végső János, a Debreceni Egyetem Hallgatói Adminisztrációs Központjának nyugalmazott vezetője. Végső Jánossal a Debreceni Egyetem alumni magazinjának legfrissebb számában olvasható interjú.

Sajtóiroda - SzL


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.