Tovább nő a hallgatói létszám

2021, január 26 - 09:53
Jelentősen túlszárnyalta az idei keresztféléves felvételi eljárásban a felvettek száma a tavalyit a Debreceni Egyetemen. Hasonlóan az általános felvitelihez, ezúttal is a Gazdaságtudományi Kar képzései voltak a legnépszerűbbek a jelentkezők körében.

A keresztféléves eljárásban 2020. november közepéig kellett jelentkezniük a felvi.hu e-felvételi rendszerén keresztül azoknak, akik a Debreceni Egyetemen szeretnék folytatni felsőfokú tanulmányaikat. A most felvételt nyert hallgatók létszáma jóval meghaladta az előző évit, ami ugyancsak megmutatta, hogy évről évre egyre többen akarnak a Debreceni Egyetem mesterképzésein tanulni.

Míg az előző keresztféléves felvételi eljárásban összesen 346 jelentkezőt vett fel a DE, idén már 448 felvételiző járt sikerrel, ami a tavalyihoz képest 30 százalékos növekedést jelent. A levelező képzésekre felvettek száma még ennél is nagyobb arányban emelkedett. Ezzel a Debreceni Egyetem a keresztféléves felvétel tekintetében is a legjobb hazai felsőoktatási intézmények közé tartozik.

A 2021-es keresztféléves felsőoktatási felvételi eljárásban a Debreceni Egyetem hat kara közül választhattak a jelentkezők. A DE a bölcsészettudományi, a gazdaságtudományi, az informatikai, az agrár, a műszaki és a természettudományi képzési területeken hirdetett mesterképzési szakokat.

A legtöbb hallgatót a Gazdaságtudományi Karra vették fel, szám szerint 171-et, népszerű volt a Műszaki Kar is (99), akárcsak a Mezőgazdaság-,Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar (89).

A keresztféléves eljárás felvételi ponthatárai a felvi.hu oldalon olvashatók. Akik megadták a mobilszámukat, SMS-t is kaptak az eredményről, az e-felvételiben pedig minden érintett ellenőrizheti pontszámát és az általa megjelölt szakok ponthatárait.

Országosan több mint hatezer jelentkezőből 5231-en jutottak be egyetemre, főiskolára vagy felsőoktatási szakképzésre. Alapképzésre 479, mesterképzésre 4623, felsőoktatási szakképzésre 129  jelentkezőt vettek fel. A felvi.hu oldalon lesz elérhető a besorolási döntés, amelyből kiderül, hogy a felvételiző melyik szakon kezdheti meg tanulmányait februárban.

Sajtóiroda - BZ


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.