Adomány a beteg gyermekekért

2021, március 1 - 14:46
Több mint egymillió forintot ajánlott fel a Gyermekhematológiai és Onkológiai Tanszéknek a Debreceni Egyetem Hallgatói Önkormányzat külföldi hallgatókat tömörítő részönkormányzata (ISU). A tavalyi International Food Day megrendezésére elkülönített összeg egy részéből két betegágyat kap a tanszék.

Az ISU minden évben megrendezi az International Food Day-t, ahol a Debreceni Egyetemen tanuló hallgatók megismerhetik egymás nemzeti ételeit, öltözékeit, illetve hagyományait. Az ételek kóstolása jegyvásárláshoz kötött, ugyanis a befolyó összeg egy részét a részönkormányzat minden évben a Leukémiás Gyermekekért Alapítványnak adományozza.

Tavaly a járvány miatt elmaradt ugyan a rendezvény, ám az ISU a szervezésre elkülönített összeg egy részéből, 1 millió 100 ezer forintból a Debreceni Egyetem Gyermekhematológiai és Onkológiai Tanszékét segíti.

A felajánlott támogatásból olyan eszközt akartak beszerezni, amire a tanszéken nagy szükség van, így a részönkormányzat az alapítványon keresztül két betegágyat vásárolt. Az adományt jelképesen február 24-én adták Kiss Csongor tanszékvezetőnek és az alapítvány kuratóriumi elnökének.

Sajtóiroda - BZ


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.