A top 450-ben a QS tematikus listáján

2021, március 4 - 10:01
Őrzi helyét, továbbra is a legjobb 450 között szerepel a Debreceni Egyetem a neves londoni székhelyű rangsorkészítő legfrissebb élet- és orvostudományi tematikus listáján. A legjobb eredményt idén is az agártudomány területén érte el, ahol globálisan a top 250 intézmény között van.

Az 401-450. helyet szerezte meg az 55.7 pontjával a Debreceni Egyetem a 2021-es QS World University Rankings By Subject élettudományi és orvostudományi tematikus rangsorában. A listához a tudományterület kilenc szegmensét vizsgálták, a DE legjobb magyar intézményként a 201-250. helyet birtokolja az agrártudomány területén, orvostudományban a top négyszáz között van (351-400.), míg a biológiai rangsorban a 451-500. helyet érte el.

A rangsor kialakításánál négy szempontot vettek figyelembe a szakemberek: az akadémiai elismertséget (a világ különböző pontjain dolgozó kutatók véleménye az egyetemekről), a munkáltatói elismertséget (számos szektor nagyvállalatainak és cégeinek a véleménye az egyetemekről), a felsőoktatási intézményhez köthető tudományos munkák idézettségét, valamint a publikált munkák eredményeit és hatását felmérő H-indexet.

Az idei tematikus rangsorokhoz a neves londoni székhelyű rangsorkészítő szervezet, a QS 1453 intézmény több mint 13,9 millió publikációját vizsgálta az 51 tudományterületen.

Az élettudományi és orvostudományi tematikus ranglista élén az egyesült államokbeli Harvard University, az egyesült királysági University of Oxford és az ugyancsak egyesült államokbeli Stanford University végzett. Hazai intézmények közül a Debreceni Egyetem mellett a Semmelweis Egyetem és a Szegedi Tudományegyetem került fel a ranglistára.

A teljes rangsor a QS weboldalán érhető el.

Sajtóiroda - TPL
 


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.