Városkutatás és társadalmi nem

2017, május 15 - 11:39
A határon és a tengerentúlról is érkeztek előadók arra az angol nyelvű nemzetközi konferenciára, amelyet „Elképzelt városok és a társadalmi nem" címmel rendezett a Debreceni Egyetem Angol-Amerikai Intézet Gender, Transzlokalitás és a Város Kutatócsoportja.

A csoport munkája két éve a Debreceni Egyetem kutatóegyetemi projektjének támogatásával indult, a kutatásban a Brit Kultúra, az Észak-amerikai Tanszék, valamint a Magyar Irodalom- és Kultúratudományi Intézet oktatói vesznek részt, összesen kilencen. Központi témájuk a városkutatás mellett a nők a városban, illetve ábrázolásuk az irodalomban, a filmművészetben és a vizuális kultúrában.

– A mostani konferencia már a második alkalom a tavalyi után, amikor lehetőségünk volt beszámolni kutatásaink eredményeiről. Emellett a vendégelőadóknak köszönhetően más országok, társadalmak hasonló kutatásainak eredményeit is megismerhették az érdeklődők – mondta az unideb.hu portálnak Györke Ágnes. A Bölcsészettudományi Kar Angol-Amerikai Intézet Brit Kultúra Tanszékének adjunktusa kiemelte: a rendezvény plenáris ülésének előadója a téma szaktekintélye, az Egyesült Királyságból érkező John McLeod, a University of Leeds professzora volt, aki a városkutatás mellett a kortárs irodalmat, valamint a volt brit gyarmatbirodalomból származó írók munkásságát kutatja.

A május 12-13-án rendezett kétnapos tudományos tanácskozásra többek között az Egyesült Államokból, Angliából, Spanyolországból, Marokkóból és a környező országokból is érkeztek előadók a Debreceni Egyetemre.

Sajtóiroda - BZs


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.