Egyetemisták a környezet védelméért

2021, március 29 - 11:42
ÖkoEstet szervezett a Debreceni Egyetem Hallgatói Önkormányzat Környezetvédelmi Bizottsága, hogy megválaszolják a környezet védelmével kapcsolatban leggyakrabban felmerülő kérdéseket.

A Debreceni Egyetem Környezetvédelmi Bizottsága az elmúlt évek során számos, a környezettudatossághoz kapcsolódó eseményt szervezett már, melyekbe igyekezett minél több egyetemistát bevonni. Ezek mellett figyelemfelkeltő programokat is indítottak. A fenntartható életmódot népszerűsítették a március 25-én megrendezett ÖkoEsten, ahol a résztvevők tapasztalatokat cserélhettek a környezetvédelem témakörben. A Föld órája elnevezésű nemzetközi kezdeményezéshez is szorosan kapcsolódó rendezvényt online tartották meg a pandémia miatt.

Az esemény résztvevőinek öt szóban kellett megfogalmazniuk, hogy mi jut eszükbe a környezetvédelemről, majd Fekete Rita, a Debreceni Egyetem Hallgatói Önkormányzat Környezetvédelmi Bizottságának elnöke beszélt a természet megóvásának néhány fontos eleméről.

Mint mondta: a Föld órája akció arra szólít fel mindenkit, hogy minél többet tegyünk a környezet érdekében és őrizzük meg a biológiai sokféleséget.

Az ÖkoEsten előadásokat hallhattak az érdeklődők az energiapazarlásról és a fényszennyezésről, a környezetbarát alternatívákról, hulladékcsökkentési és energiaitakarékossági módszerekről.

Sajtóiroda

 


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.