OTDK: élen a sporttudományban

2021, április 9 - 16:26
A legtöbb első helyezést a Debreceni Egyetem hallgatói érték el a 35. Országos Tudományos Diákköri Konferencia (OTDK) Testnevelés- és Sporttudományi Szekciójában. A versenyt a járványhelyzet miatt a virtuális térben rendezték meg április 6-a és 9-e között.

A Debreceni Egyetemet 22 fiatal képviselte a 35. OTDK sporttudományi szekciójában. A hallgatók kiemelkedően jól szerepeltek, a legnagyobb hazai egyetemeket maguk mögé utasítva, tudományos munkáikkal ők gyűjtötték be a legtöbb szakmai elismerést, négy első, három második és két harmadik helyezést. Emellett három debreceni egyetemista felkészültségét, alapos kutatói tevékenységét különdíjjal jutalmazták.

Balogh László, a Debreceni Egyetem Sporttudományi Koordinációs Intézetének igazgatója a hirek.unideb.hu érdeklődésére elmondta, az évek óta zajló szisztematikus munka és építkezés meghozta az eredményét.

- Ez a siker egyrészt annak köszönhető, hogy a Debreceni Egyetem több karán és intézetében nagyon magas színvonalú, sporttal kapcsolatos kutatómunka zajlik. Kiemelném például a GTK sportmenedzsment tanszékét, valamint az ÁOK sportkutatásait. A másik tényező, hogy az EFOP 3.6.1. hallgatói tehetséggondozást támogató projekt keretében három éve létrejöhetett az országosan egyedülálló sportkutatói ösztöndíjrendszer, az akkor megkezdett kutatások pedig most értek be. A nyertesek, illetve a helyezettek részt vettek ebben az programban. A harmadik összetevő az ország egyetlen akkreditált és minősített sporttudományi szakkollégiuma, a Nyirkos István Szakkollégium. Az elmúlt évek kutatómunkája, köszönhetően a témavezetőknek és az oktatóknak is, látványos eredményre vezetett. Így tudunk a saját egyetemünkön minőségi utánpótlást, pár éven belül szakembereket nevelni - hangsúlyozta az intézetigazgató.

Balogh László azt reméli, hogy a sikert látva még több hallgató kap kedvet a sporttudományi kutatásokhoz.

A Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kara által szervezett 35. OTDK Testnevelés – és Sporttudományi Szekción április 6-a és 9-e között, összesen 153 előadás hangzott el tizenhét tagozatban.

Az idei OTDK debreceni eredményeit itt olvashatják:
 


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.