A karanténban is egészségesen

2021, április 16 - 12:43
A különböző diétákkal kapcsolatos tévhiteket oszlatta el a Debreceni Egyetem Hallgatói Önkormányzatának online Egészségestjén Hajdú Péter táplálkozásmenedzser. A résztvevők az életmódváltás alapjaihoz is hasznos tanácsokat kaphattak.

A Karantén kilók.Tehetünk ellene? című interaktív tréninggel az volt a DEHÖK Egészségügyi Bizottságának célja, hogy egészségtudatosabbá tegye az egyetemistákat, és felhívják a figyelmet arra, hogy a karaténban eltöltött idő alatt fokozottan figyelniük kell a helyes életmódra.

A résztvevő egyetemi polgároknak Hajdú Péter, a Debreceni Egyetem Táplálkozás- és Élelmiszertudományi Doktori Iskola PhD-hallgatója, már végzett táplálkozástudományi szakember és az Egészségügyi Bizottság korábbi alelnöke tartott ismeretterjesztő előadást többek között arról, hogy milyen hatása van a fehérjéknek, a szénhidrátoknak és a zsíroknak, valamint ezekből mennyit ajánlott naponta fogyasztani.

A táplálkozásmenedzser arról is beszélt, hogy a sportos külső titka nem az, ha minél kevesebb szénhidrátot viszünk be a szervezetbe, hiszen a helyes napi táplálékbevitel 55-60 százalékát ez adja, így az egészség érdekében és a megfelelő táplálkozáshoz inkább a komplex szénhidrátokat javasolta.

Hajdú Péter segítségével az egyetemi polgárok kiszámolhatták, hogy mennyi a napi kalóriaszükségletük, valamint hogy a zsírokat, fehérjéket, szénhidrátokat, azaz az úgynevezett makronutrienseket milyen arányban fogyasszák, emellett pedig a mozgás fontosságát is hangsúlyozta.

Sajtóiroda - BZ


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.