Mentorprogram a BTK-n

2021, április 16 - 13:22
A tavaszi félév során harmadik alkalommal hirdette meg a Debreceni Egyetem Bölcsészettudományi Karának Angol-Amerikai Intézete online hallgatói mentorprogramját, a Writing Center-t, amelyben mesterszakos és PhD-hallgatók tutorként, coach-ként segíthetik alsóbb éves társaik tanulmányait.

A pályázati forrásból megvalósuló program célja a lemorzsolódás csökkentése, a tehetséges, de esetleg még nyelvi problémákkal küzdő magyar és külföldi hallgatók támogatása, összességében a felsőoktatás színvonalának fejlesztése.

A tavaszi programban 15 hallgató lát el tutori feladatokat, közülük többen részt vettek az előző félévek munkájában is. Két-három társuk tanulmányát segítik, elsősorban esszék és beadandók ellenőrzésével, emellett közreműködnek az EYE-ra, vagyis a nyelvi alapvizsgára történő felkészítésben is.

A teljes program online zajlik, az e-learning rendszer segítségével, a munkát az Angol-Amerikai Intézet két adjunktusa, Moise Gabriella és Mózes Dorottya koordinálja.

- Az előző két program tapasztalatait hasznosítva ebben a félévben markánsabban körvonalaztuk mindkét fél (tutor és a tutee/tutorált) lehetőségeit, kötelezettségeit, azaz igyekeztünk hangsúlyozni a kapcsolattartás és az elvárások teljesítésének módját – mondta a hirek.unideb.hu portálnak Moise Gabriella. Az Angol-Amerikai Intézet adjunktusa hangsúlyozta: a járványhelyzet miatt most nem nyílt lehetőség a tematika bővítésére, hiszen az online kapcsolattartás miatt elsősorban az írásbeli beadandó feladatok korrekciójára, átnézésére van lehetőség.

A tutori program jövő héttől indul, és a szemeszter végén zárul.

Bővebb információ: https://ieas.unideb.hu/

A IEAS Writing Center „A Debreceni Egyetem fejlesztése a felsőfokú oktatás minőségének és hozzáférhetőségének együttes javítása érdekében" elnevezésű EFOP-3.4.3-16-2016-00021 pályázat keretében valósul meg. 

Sajtóiroda - BZs


 


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.