Technikai újdonság a mindennapokban

2021, április 20 - 11:13
Új eszközzel, egy 3D nyomtatóval gyarapodott a Debreceni Egyetem Egyetemi és Nemzeti Könyvtár eszközállománya. A próbaüzem során 150 darab, a maszk biztonságosabb viselését segítő csipeszt alkottak, amelyeket a HÖK segítségével juttatnak el a kollégiumban tartózkodó külföldi diákokhoz.

Az új nyomtatót pályázati forrásból, mintegy 600 ezer forintos ráfordítással szerezte be a Debreceni Egyetem Egyetemi és Nemzeti Könyvtára (DEENK). 



-  Célunk, hogy a legkorszerűbb technikai vívmányok alkalmazásával új típusú könyvtári tereket, köztük egy kreatív műhelyt hozzunk létre, amely támogatja a hallgatók egyetemi tanulmányait, és innovatív megoldásokhoz nyújt segítséget – mondta el a hirek.unideb.hu portálnak Bácsó Bettina, a DEENK kommunikációs és közönségkapcsolati referense a hétfői átadón.

A próbanyomtatás során 150, a DEENK logójával ellátott műanyag csipesz készült, amelyeket a Debreceni Egyetem Hallgatói Önkormányzata (DEHÖK) nevében Csont István elnök vett át. 



– Az egyetem kollégiumaiban jelenleg – egyéni méltányossági kérelem alapján – mintegy 900 külföldi és külhoni magyar, illetve PhD-hallgató él, egyéni igény szerint, közöttük osztja majd szét még ezen a héten a HÖK a maszk viselését a szemüvegesek számára megkönnyítő eszközöket – tájékoztatott Csont István.



A 3D nyomtatót az EFOP-4.2.1-16-2017-00015 számú „A Debreceni Egyetem felsőoktatási infrastruktúra fejlesztése a gyakorlati és szakmai képzés megújítása érdekében" című pályázat keretében szerezte be a DEENK.

Sajtóiroda – BZs


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.