BTK-s éremeső az OTDK-n

2021, április 26 - 12:46
Kiváló eredménnyel szerepeltek a Debreceni Egyetem Bölcsészettudományi Karának (DE BTK) hallgatói az Országos Tudományos Diákköri Konferencia (OTDK) megmérettetésein. 83 BTK-s résztvevő közül 40-en részesültek díjazásban.

A DE BTK résztvevői hat szekcióban (Had- és Rendészettudomány; Humán Tudomány; Művészet és Művészettudomány; Pedagógia, Pszichológia, Andragógia és Könyvtártudomány; Tanulás- és Tanításmódszertan - Tudástechnológia; Társadalomtudomány) is érdekeltek voltak, ami mutatja, hogy a Bölcsészettudományi Kar a képzések és tudományterületek széles palettáját kínálja a hallgatók számára.

Az összesen 83 BTK-s résztvevő közül 40-en részesültek díjazásban, az eredmények között 11 első, 11 második és 4 harmadik helyezés, valamint 14 különdíj szerepel.

- Ez kiváló eredmény, ugyanis az OTDK szabályai szerint a résztvevőknek csak egyharmada díjazható, így a közel 50%-os eredményességi mutató azt bizonyítja, hogy hallgatóink nagyszerűen megállták a helyüket az országos megmérettetésben. Fontos visszaigazolás ez a lelkiismeretes munkát végző témavezetők számára, és úgy általában a BTK-n folyó oktató- és kutatómunka magas színvonaláról – mondta el a hirek.unideb.hu portálnak Pete László, a Bölcsészettudományi Kar Tudományos Diákköri Tanácsának elnöke.

Az általános jó szereplésben is kitűntek eredményességükkel az angol, a magyar, a történelem, az andragógia és a neveléstudomány szakos hallgatók, de szépen szerepeltek a szociológus, politológus, filozófia és kommunikáció szakos hallgatók is.

Sajtóiroda – BZs

 


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.