Erasmus búcsúvacsora

2017, május 24 - 14:23
Magyaros menüsorral, oklevélátadással és zászlós partyval búcsúztatták kedden este a tavaszi szemeszterre érkező cserehallgatókat a Díszudvaron.

A Debreceni Egyetem Hallgatói Külügyi Bizottsága 120 külföldi hallgatótól köszönt el a már hagyománnyá vált Farewell Dinner, avagy búcsúvacsora keretében  az egyetem Díszudvarán. A szervezők igyekeztek „magyaros” hangulatról gondoskodni, így a kiváló hazai borok mellett nyírségi gombócleves és derelye került az asztalokra. A búcsúesten nem csak a finom falatokat díjazták, hanem a közösség kiemelkedő hallgatóit is jutalmazták. A díjazott kategóriák között szerepelt a magyarul legjobban beszélő, vagy épp a legbarátságosabb cserehallgató, mi több Mr. és Mrs. Erasmus-t is választottak az esten, amelyen  a spanyol David Espiñeira és a francia Raky Mata érdemelték ki a Mr. és Mrs. címet.


- Eredményes félévet tudhatunk magunk mögött mind a magyar, mind a külföldi hallgatók aktivitását tekintve. Több sikeres eseményt is lebonyolítottunk a félév során, mint például a SocialErasmus Week-et, melynek óvodalátogatási programját Európa-szerte elismerte a SocialErasmus közösség. Emellett népszerű volt az International Event, a farsangi fánksütés, a kincskeresés, valamint a Just Dance és Xbox játszós napunk is – summázta a Külügyi Bizottság tavaszi szemeszterének legeredményesebb programjait Erdei Regina elnök.


A búcsúvacsora a belvárosban folytatódott, ahol zászlós party színesítette az estét. A résztvevők magukkal hozhatták kedvenc fehér pólóikat is, melyeket aláírhattak emlékül a csereprogram tagjai. A hazatérő Erasmus hallgatók sok ruhát, konyhai eszközt és tartós élelmiszert ajánlottak fel, amiket ittlétük alatt vásároltak, de haza már nem viszik őket, ám nem használtak fel. A jótékonysági akcióik féléves lezárásaképp ezeket a Debrecen Bike Maffia számára gyűjti össze és adja át a Külügyi Bizottság.

DEHDK Sajtóiroda- HO.
 


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.