Doktor- és díszdoktoravató az egyetemen

2017, május 25 - 14:05
Hatvanegy jelölt – egyikük, aki tanulmányai során teljesített végig jeles eredményével a köztársasági elnöki aranygyűrűt is kiérdemelte – veheti át doktori oklevelét május 27-én, szombaton a Debreceni Egyetem tavaszi doktor- és díszdoktoravató ünnepségén.

Az eseményen emellett habilitált doktori, valamint professor emeritusi címeket is átadnak, a Grazi Műszaki Egyetem Analízis és Számelmélet Tanszék professzorát pedig díszdoktorai sorába avatja a Debreceni Egyetem.

A doktorjelöltek közül 40 summa cum laude, 19 cum laude, 1 rite minősítéssel tett eleget a doktori (PhD) fokozat megszerzéséhez előírt követelményeknek, egy hallgató pedig külföldön szerzett tudományos fokozata alapján kérte az oklevél kiadását.

Az Általános Orvostudományi Kar Biokémiai és Molekuláris Biológiai Intézet tanársegéde eleget tett a kitüntetéses doktori cím elnyerése követelményeinek, azaz középiskolai, egyetemi és doktori tanulmányait is mindvégig kitűnő eredménnyel végezte, doktori szigorlatának és védésének minősítése summa cum laude. A Debreceni Egyetem Szenátusának kérésére Áder János köztársasági elnök hozzájárult a kitüntetéses avatáshoz.

Az ünnepségen az agrár- (3), a bölcsészet- (9), az orvos- (21), a társadalom- (16), valamint a természettudományok (12) 61 új doktorát avatja az egyetem. Habilitált doktori (Dr. habil.) címet 22-en szereztek, két nyugalmazott tanárának pedig Professor Emeritus címet adományoz az egyetem Szenátusa.

Az ünnepségen adják át a Debreceni Egyetem Publikációs Díja kitüntetést, amelyet öten vehetnek át.
A rendezvény zárásaként a Debreceni Egyetem Szenátusa díszdoktorai sorába avatja a Grazi Műszaki Egyetem Analízis és Számelmélet Tanszék professzorát.

A Főépület Aulájában május 27-én, szombaton 11 órakor kezdődő doktor- és díszdoktoravató ünnepséget a Multimédia Kompetencia Központ élő közvetítésének köszönhetően nyomon lehet követni az unideb.hu honlapon is. Az eseményt követően a teljes felvétel felkerül a Debreceni Egyetem hivatalos YouTube csatornájára.

Sajtóiroda - BZs
 


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.