Munkában a kuratórium

2021, szeptember 1 - 20:20
Kihelyezett ülést tartott a Klinikai Központban a Gróf Tisza István Debreceni Egyetemért Alapítvány Kuratóriuma azért, hogy az új működési modellben és finanszírozási környezetben tájékozódjon az orvos-és egészségtudományi terület szervezeti egységeinek tevékenységével kapcsolatban.

Először tartott kihelyezett ülést az intézmény fenntartásáért és működéséért felelős alapítvány kuratóriuma. A szeptember 1-jén megrendezett összevont találkozón a testület tagjai a betegellátáshoz, valamint az orvosképzéshez tartozó szervezeti egységek képviselőivel találkoztak a Klinikai Központban.

Kossa György, a Gróf Tisza István Debreceni Egyetemért Alapítvány Kuratóriumának elnöke kiemelte: fontos, hogy tisztában legyenek a Debreceni Egyetem valamennyi kiemelt szervezeti egységének működésével.

- A szakmailag jó és megalapozott döntések meghozatalához mélységeiben kell ismerni a hátteret, a részleteket. Az a célunk, hogy a képzésekben, a betegellátásban, a kutatásokban tett erőfeszítések alapján lássuk, hogy miben tud segíteni a kuratórium, mint stratégiai és fenntartói szervezet - mondta az alapítvány kuratóriumának vezetője a hirek.unideb.hu-nak. Hozzátette: meg szeretnék ismerni valamennyi kar és szervezeti egység tevékenységét. Az orvos- és egészségügyi feladatellátás a járvány idején kiemelten fontos, ezért választották a látogatássorozat első állomásának a Klinikai Központot és az Általános Orvostudományi Kart.

A kihelyezett ülésen egyebek mellett szervezeti felépítésről és működési rendről, gazdálkodásról, az egészségügyi ellátórendszerben végzett tevékenységekről, oktatási és kutatási feladatokról, fejlesztési elképzelésekről, folyamatban lévő projektekről, valamint a koronavírus járvány negyedik hullámával kapcsolatos felkészülésről és az intézkedési tervről kaphattak információkat a kuratórium tagjai.

A Gróf Tisza István Debreceni Egyetemért Alapítvány Kuratóriuma a következő hetekben ellátogat a karokra és tájékozódik az ott folyó munkáról.

Sajtóiroda - BZ


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.