Egyetemisták a Paksi Atomerőműben

2021, október 19 - 10:59
A helyszínen ismerkedhettek meg a Paksi Atomerőmű négyes blokkjával a Debreceni Egyetem hallgatói, akik idén tavasszal részt vettek a Rosatom Central-Europe, a Paksi Atomerőmű Zrt. és a Paks II. Zrt. közös atomenergetikai versenyén, a Hackatomon.

Összesen 55 hallgató utazott október 11-én a Paksi Atomerőműhöz, többségük a Debreceni Egyetem diákja, de rajtuk kívül a Pécsi Tudományegyetem és a Dunaújvárosi Egyetem hallgatói is részt vettek az eseményen.

Az egyetemisták felkeresték az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. Tájékoztató és Látogatóközpontot, ahol Tóth Zoltán Róbert tájékoztatási munkatárs fogadta őket, és Kóti Lóránt, a Rosatom Central Europe PR menedzserének rövid bevezetőjét követően mutatta be a diákoknak a központot.

A hallgatók a Paksi Atomerőmű négyes blokkjába látogattak el, ahol a reaktorcsarnokot és a turbinagépházat tekintették meg. A helyszínen Szerbin Pável biofizikus, az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. európai uniós szakértője tartott előadást. A diákok számos kérdést tettek fel a paksi atomerőmű bővítésével és a nukleáris üzemanyagciklus zárásával kapcsolatban.


Az informatív találkozót a Paksi Halászcsárdában elköltött ebéd zárta, amelyen az érdeklődő hallgatók további kötetlen beszélgetéseket folytattak a Roszatom és a paksi atomerőmű szakembereivel.

Sajtóiroda

 


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.