A kutatók köztünk élnek!

2017, július 27 - 08:31
Idén is részt vesz a Kutatók Éjszakáján a Debreceni Egyetem. A szeptember 29-i rendezvényre augusztus 15-ig várja az egyetemi egységek – karok, intézetek, tanszékek, kutatók – jelentkezését a Tudományos Igazgatóság.

Látványos kémiai kísérletek, szélcsatorna és folyóvizes labor, több száz éves kötetek a könyvtár látogatók elől elzárt gyűjteményében – a szervezők minden évben gondoskodnak újdonságokról.

A Debreceni Egyetem ebben az évben már 11. alkalommal csatlakozik a tudományt népszerűsítő programhoz. Az eseményt minden évben szeptember utolsó péntekén rendezik meg ország- és Európa-szerte.

- A rendezvény egyik célkitűzése, hogy érdekes előadásokon, látványos bemutatókon keresztül a különböző tudományterületek és azok oktatói, kutatói egy éjszaka során bemutatkozzanak a nagyközönségnek, kellemes és szórakoztató kikapcsolódást biztosítva számukra – mondta az unideb.hu portálnak Varga Zsolt.

A Debreceni Egyetem Tudományos Igazgatóságának vezetője hangsúlyozta: a hosszú távú cél, hogy az ide látogatók megismerkedjenek az itt folyó oktató-kutató munkával, annak szépségeivel, és a későbbiekben ők maguk is hallgatói legyenek az egyetemnek.

- A programok elsősorban a 14-18 éves, pályaválasztás előtt álló korosztályt célozzák meg, de évről évre egyre több óvodás, általános iskolás, egyetemista és felnőtt vesz részt az egyetemi rendezvényeken, bemutatókon. Az idei év az aktív időskorúak európai éve, így szeretnénk ezt a korosztályt is jobban bevonni a programokba – tette hozzá Mándy Zsuzsa, a debreceni események fő szervezője.

A Tudományos Igazgatóság ebben az évben is várja az egyetemi kutatók, oktatók, tanszékek, intézetek jelentkezését, akik szívesen csatlakoznának az eseményhez. A Kutatók Éjszakája debreceni programjaira augusztus 15-ig lehet jelentkezni a http://regisztracio.unideb.hu/kutatok oldalon.

Sajtóiroda - BZs
 


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.