Pótfelvételizz, hogy iDE járj!

2017, augusztus 1 - 16:31
Már lehet jelentkezni a Debreceni Egyetem pótfelvételi eljárásban meghirdetett képzéseire. A 294 szakra több mit 3.000 helyet biztosít az intézmény, amelynek 14 karából 11 várja a leendő hallgatókat.

A pótfelvételi eljárásban csak azok vehetnek részt, akik az idei általános felvételire egyáltalán nem jelentkeztek, vagy jelentkeztek ugyan, de egyetlen szakra sem sikerült bejutniuk. A jelentkezések benyújtási határideje augusztus 7-e éjfél.


– A pótfelvételiben meghirdetett helyek jó részét az osztatlan tanárszakok teszik ki (150), a többi hely pedig az egyéb képzési területekhez tartozik – mondta Pósánné Rácz Annamária oktatási igazgató.


A pótfelvételi eljárásban szinte csak önköltséges képzéseket hirdetnek meg az intézmények. A Debreceni Egyetemen állami ösztöndíjas formában most egyedül az Egészségügyi Kar ápolás mesterképzésére lehet jelentkezni.


Várja az intézmény a felvételizőket - többek között – a Bölcsészettudományi Kar néprajz szakos mesterképzésére, vagy akár a Gazdaságtudományi Kar sportközgazdász képzésére is.


A kérelmeket a www.felvi.hu-n elérhető e-felvételi rendszeren keresztül lehet benyújtani augusztus 7-én éjfélig. A jelentkezések során csak egyetlen képzés jelölhető meg. Fontos, hogy a dokumentumokat a jelentkezők hiánytalanul nyújtsák be, és érdemes böngészni a ponthatárokat is, hiszen az általános eljárásban megállapított pontoknál nem lehet alacsonyabb értékekkel bejutni.


A jelentkezés kizárólag a hitelesítéssel együtt érvényes, a hitelesítő adatlapot az Oktatási Hivatal 1443 Budapest, Pf. 220 címére kell beküldeni, de az ügyfélapun keresztül is lehet hitelesíteni.


Az, hogy kinek sikerült bejutnia a választott intézménybe, várhatóan augusztus 25-én derül ki. A felvételi határozatot és a beiratkozással kapcsolatos tudnivalókat tartalmazó értesítést a ponthatárok kihirdetését követően a felsőoktatási intézménytől kapják meg 2017. szeptember első napjaiban az érintettek.


A Debreceni Egyetemen 9.000 új hallgató kezdheti meg tanulmányait szeptemberben. Az általános felvételi eljárásban bejutott 6.369 hallgató mellett mintegy 1.700 gólya angol nyelvű képzésben tanul majd. A pótfelvételi során bejutók, a kihelyezett képzéseken tanulók, valamint a doktori iskolák munkájában részt vevő hallgatók száma pedig tovább gyarapítja majd a Debreceni Egyetem 40 ezres közösségét.


Sajtóiroda - BZs


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.