Kiváló ösztöndíjasaink

2017, augusztus 15 - 13:08
Összesen 377,65 millió forint ösztöndíjat nyertek a Debreceni Egyetemről benyújtott sikeres pályaművek az Új Nemzeti Kiválóság Program 2017/2018. tanévre meghirdetett pályázatain.

A 213 nyertes pályázó – alap- és mesterszakos hallgatók, doktoranduszok, doktorjelöltek, oktatók és kutatók – öt vagy tíz hónapon keresztül részesül különböző összegű, 75.000-350.000 forint közötti ösztöndíjban a 2017/18-as tanévben.
A 2017. május 5-én megjelent felhívásra a Debreceni Egyetemről 538-an jelentkeztek, ebből 522 volt a formailag megfelelő, érvényes pályázat. A pályázatok szakmai bírálatát az alap- és mesterszakos hallgatók esetében a karok, a doktoranduszok, doktorjelöltek, oktatók és kutatók esetében pedig a doktori tanácsok végezték. Az Új Nemzeti Kiválóság Programra (ÚNKP) benyújtott pályaművekről a végső döntést az Emberi Erőforrások Minisztériuma hozta meg.

A nyertes pályázók mellett az egyetem további 132,97 millió forintnyi, a kutatások támogatására fordítható támogatásban részesül.
- A személyi ösztöndíjakon felül, azok negyven százalékának megfelelő összegű támogatást is biztosít a minisztérium az egyetem számára. Ez a támogatás az ösztöndíjasok kutatásaira, valamint a felsőoktatási intézmény általános költségeinek (kutatással összefüggő intézményi működési és lebonyolítási költségek) fedezetére fordítható. Így az egyetem is érdekelt a program minél sikeresebb megvalósításában, minél több tehetséges hallgató és fiatal oktató kiváló teljesítményre ösztönzésében - mondta az unideb.hu portálnak Varga Zsolt tudományos igazgató, az intézmény ÚNKP koordinátora.
Hasznos információ a nyerteseknek: jogi értelemben akkor válnak ösztöndíjassá, ha a hallgatói (alap-, mester-, osztatlan-, doktorandusz), doktorjelölti-, illetve munkavégzésre irányuló jogviszonyukat legkésőbb 2017. szeptember 20-ig igazolják. A szerződéskötési eljárás menetéről valamennyi nyertest személyesen értesíti a Tudományos Igazgatóság.

Sajtóiroda


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.