Egyetemünk hírei az Alföld TV-n

2016, szeptember 6 - 14:19
Virágkarnevál, gólyatábor, Farmer Expo, NeMaMat – az egyetem legfontosabb eseményeiről tudósított augusztusban is a Díszudvar magazin.

A legújabb műsorban beszámolót láthatnak arról, hogy rekordszámú, több mint kétszáz hajdú-bihari családorvos csatlakozott a Debreceni Egyetem „Szakemberek Betegeink Biztonságáért” című programjához, valamint arról is, hogy újabb két duális képzéssel bővült a Debreceni Egyetem kínálata a Természettudományi és Technológiai Karon.


Megtudhatják, hogy a Klinikai Központ dolgozói közül ki érdemelte ki idén a Juhász Zsuzsa életműdíjat, és miért kapott elismerést az egyetem Karcagi Kutatóintézete a Farmer Expón, ahol nemcsak ízletes, saját termesztésű gyümölcsökkel és zöldségekkel, valamint őshonos állatokkal, hanem korszerű tudományos eredményekkel várta az intézmény agrárkara a termelőket, a tenyésztőkkel pedig együttműködési megállapodást kötött az egyetem a fekete mangalica megmentésére.


Virtuálisan ellátogathatnak a Debreceni Egyetem Hallgatói Önkormányzatának tizedik, jubileumi gólyatáborába, ahol csaknem 2300 elsőéves ismerkedett az egyetemi élettel, illetve azokba a kollégiumokba is betekinthetnek, ahol a hallgatók – elmondásuk szerint – életük legszebb éveit töltik.


Megnézhetik, hogyan kelt életre a Debreceni Egyetem főépülete a karneváli héten és megcsodálhatják az intézmény innovatív virágkocsiját, illetve a kompozíciót kísérő csaknem 100 fős tánccsoportot is.

Riportot láthatnak a Debreceni Nyári Egyetem Nem Magyar Anyanyelvű Magyartanárok konferenciájáról, kiderül, miért szervezett határon túli gyerekeknek és pedagógusaiknak népmesetábort az intézmény hajdúböszörményi kara, és meghallgathatják, hogyan szóltak a ciprusi melódiák a Klasszikus Gitárosok Debreceni Fesztiválján, a Zeneművészeti Kar egyhetes továbbképzésén. 


Sajtóiroda - TB


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.