Nemzetközi mezőny - javuló pozíció

2017, szeptember 6 - 10:19
Továbbra is őrzi pozícióját, a nemzetközi oktatók és hallgatók számát értékelő kategóriában pedig javított helyezésén a Times Higher Education World University Ranking 2018-as listáján a Debreceni Egyetem.

A brit szakfolyóirat idén – a 2015. évi statisztikai adatok alapján – 1 102 felsőoktatási intézményt rangsorolt, amelybe hét magyar egyetem került be.


A Debreceni Egyetem az értékelt hazai intézmények közül a tavalyi 7. helyezésén javítva az 5. legjobb magyar egyetem.


A rangsort évről évre a tanulási környezet, a kutatás minősége, az intézményhez köthető publikációk idézésének mennyisége, a piaci bevétel, valamint a nemzetközi oktatók és hallgatók száma alapján állítják össze.


A vizsgált szempontok közül ez utóbbiban érte el az intézmény a legjobb eredményt. A nemzetköziség vizsgálatánál három mutatót vesznek figyelembe a lista készítői: a külföldi oktatók, illetve hallgatók arányát, valamint azt, hogy hány publikációban működött közre külföldi társszerző.


A Debreceni Egyetemen – a vizsgált időszakban – az össz-hallgatói létszám 14%-a volt külföldi, ami a számok tükrében azt jelenti, hogy a 27 628 diákból 4 028 érkezett határainkon túlról, összesen 101 országból.


A lista élén az Oxfordi Egyetem, a második helyen a Cambridge-i Egyetem, a harmadik helyen pedig - megosztva - a Kaliforniai Műszaki Egyetem és a Stanford Egyetem áll.


A magyar egyetemek közül a Semmelweis Egyetem érte el a legjobb helyezést, amelyet az Eötvös Loránd Tudományegyetem, a Szegedi Tudományegyetem és a Pécsi Tudományegyetem mögött a Debreceni Egyetem, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, valamint a Corvinus Egyetem követ.


World University Rankings 2018
https://www.timeshighereducation.com/world-university-rankings/2018/world-ranking#!/page/0/length/25/sort_by/rank/sort_order/asc/cols/stats


Sajtóiroda - BZs

 


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.