Egyetemünk hírei az Alföld TV-n

2017, szeptember 11 - 15:46
Gólyatábor, Farmer Expo, gitárosok találkozója, futballegyetem, virágkarnevál – az egyetem legfontosabb híreiről, eseményeiről tudósított augusztusban is a Díszudvar magazin.

Az Alföld Televízió műsorában bepillanthatnak a Debreceni Egyetem Hallgatói Önkormányzatának idei gólyatáborába, melyen két turnusban 14 kar 2300 elsőéves hallgatója ismerkedett egymással és az egyetemi élettel. Megtudhatják, hogy milyen követelményeknek kell megfelelnie az informatikaoktatásnak? Erre kereste a választ ugyanis a Debreceni Egyetem „Informatika a felsőoktatásban” címmel megrendezett előadássorozata.

Ellátogathatnak a 26. Farmer Expóra, ahol a legújabb kutatási eredményeit, köztük például saját nemesítésű gabonafajták vetőmagjait is bemutatta a Debreceni Egyetem. Kiderül, hogy milyen egyetemi épületek újultak meg a nyáron, és milyen létesítményfejlesztéseket tervez az intézmény az új tanévben.

Tudósítást láthatnak arról, hogy milyen eredményekkel tértek haza hallgatóink a taipei-i Universiadéról. Riport készült a Debreceni Futballegyetem augusztusi rendezvényéről is, amelyen brazil, olasz és hazai utánpótlás-képzési szakemberek mutatták be a korosztályos labdarúgóképzések sajátosságait a magyar edzőknek a Nagyerdei Stadionban.

Szó lesz Klasszikus Gitárosok Debreceni Találkozójáról is, melyen mintegy 50 fiatal próbálhatta ki magát gitárversenyen, kamarazenei és egyéni képzésben, illetve zenekarban a Zeneművészeti Karon. A műsor végén pedig összefoglalót láthatnak az idei virágkarneválról, ahol a Debreceni Egyetem ismét saját kompozícióval indult, melyet az intézmény több száz polgára vezetett fel a rendezvényt megelőző kerékpáros felvonuláson.

Sajtóiroda-TB


 


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.