Amerikai delegáció az egyetemen

2017, szeptember 19 - 13:16
David Kostelancik, a budapesti Amerikai Nagykövetség követtanácsosi rangú helyettes misszióvezetője, ideiglenes ügyvivője bemutatkozó látogatáson járt a Debreceni Egyetemen. A megbeszélésen az oktatási és kutatási együttműködések folytatásáról egyeztettek.

Az intézmény egyesült államokbeli egyetemekkel fenntartott kapcsolatáról, a közös oktatási és kutatási programokról, valamint az egyetemen tanuló amerikai hallgatókról is szó volt a szeptember 19-ei találkozón a Debreceni Egyetemen.


A budapesti Amerikai Nagykövetség delegációját Pintér Ákos általános rektorhelyettes fogadta, aki a Díszudvar bemutatását követően a Rektori Tanácsteremben egyeztett a David Kostelancik vezette küldöttséggel.

Az amerikai diplomatákkal az intézményben tanuló tengerentúli hallgatók képzési területeiről, az oktatási és kutatási megállapodásokról, ösztöndíj-programokról, valamint a Debrecenben működő amerikai cégekkel való együttműködésről is beszéltek.

Pintér Ákos rektorhelyettes a találkozót követően elmondta, hogy a felek kedvezően értékelték az együttműködések eddigi eredményeit, s megállapodtak abban, hogy még intenzívebben fejlesztik azokat.

Sajtóiroda - TPL


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.