Kimagasló eredményt értek el

2017, szeptember 21 - 16:59
A Debreceni Egyetem 110 hallgatója részesül a 2017/2018-as tanévre nemzeti felsőoktatási ösztöndíjban. A legtöbben a Bölcsészettudományi, valamint a Természettudományi és Technológiai Karon tanulnak.

A szorgalmukkal, tehetségükkel kimagasló eredményeket elérő hallgatók támogatása a köztársasági ösztöndíj célja, melynek új neve – a nemzeti felsőoktatásról szóló törvény 2017-től életbe lépett módosítása szerint – a 2017/2018. tanévi adományozástól kezdődően nemzeti felsőoktatási ösztöndíj.

A Debreceni Egyetem 14 karán összesen 110 hallgató nyerte le a 2017/2018-as tanévre a nemzeti felsőoktatási ösztöndíjban, legtöbben a Bölcsészettudományi, valamint a Természettudományi és Technológiai Karra járnak (17-17). Utóbbiak szeptember 21-én, csütörtökön vették át az ösztöndíjról szóló oklevelet Kun Ferenc dékántól.


- A Természettudományi és Technológiai Kar háromezer hallgatója közül az elmúlt évben nyújtott kimagasló teljesítményükkel Önök érdemelték ki ezt az elismerést. Bár az ösztöndíjak között vannak, amelyek nagyobb támogatást jelentenek, mégis mai napig ez az egyik legnívósabb elismerése a hallgatók kiemelkedő teljesítményének – hangsúlyozta Kun Ferenc. A dékán hozzátette: a kar mindent megtesz kimagasló eredményeket elérő hallgatói támogatására, hiszen ők jelentik a tudományos utánpótlást a kar és az egyetem számára.

A Debreceni Egyetemi nemzeti felsőoktatási ösztöndíjas hallgatóinak teljes listája a csatolt fájlban megtekinthető.

Sajtóiroda - TPL


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.