Tudományos program-kavalkád

2017, szeptember 28 - 14:17
Színes, látványos, érdekes, de egyben tudományos is – több mint 100 program várja mindazokat, akik szeptember utolsó péntekén, a Kutatók Éjszakáján ellátogatnak a Debreceni Egyetemre.

Csak a fantázia szabott határt mindazoknak az egyetemi egységeknek, akik programjaikkal – visszatérő résztvevőként, vagy akár „újoncként” – bemutatkoznak a Kutatók Éjszakáján. A Debreceni Egyetemen a sporttól a nyelvtudományig, az orvoslástól a háborús titkokig több mint 100 érdekes, meglepő előadás, interaktív bemutató, vetélkedő és kiállítás várja – kortól függetlenül – a látogatókat.

- Ma már szinte mindenki tudja, mit is jelent a Kutatók Éjszakája. Egy olyan eseményt, amikor bárki részesévé válhat a tudományos kutatásnak, és személyesen tapasztalhatja meg azok eredményeit. Mi pedig reménykedünk abban, hogy látogatóink a bemutatók, programok során kedvet kapnak ahhoz, hogy később – tanulmányaikat a Debreceni Egyetemen végezve – egyszer maguk is igazi kutatókká, tudósokká váljanak – mondta az unideb.hu portálnak Csernoch László tudományos rektorhelyettes.

Az eseményt hagyományosan minden évben szeptember utolsó péntekén rendezik országosan és Európa-szerte.

- A Debreceni Egyetem ebben az évben már 11. alkalommal csatlakozik a programhoz. Célunk azonban töretlen és változatlan: lehetőséget teremteni az egyetemi oktatók-kutatók-hallgatók számára a bemutatkozásra, a látogatóknak pedig az játékos ismeretszerzésre – hangsúlyozta Varga Zsolt, a Tudományos Igazgatóság vezetője.

Az agrártudományi programok a Böszörményi úton, a bölcsészettudományok érdekességei az Egyetem téri Főépületben várják az érdeklődőket, de helyszíne a rendezvényeknek a Kémiai épület, a Kassai úti campus, a Klinikai Központ, az Agóra Tudományos Élményközpont, a Mentálhigiénés és Esélyegyenlőségi Központ és a Bem tér is.

– Idén csatlakozott a programokhoz a Kenézy Gyula Egyetemi Kórház is, ahol a röntgen és az MR-képalkotás rejtelmeivel is megismerkedhetnek a látogatók. A különböző helyszínek között kisvasút szállítja az érdeklődőket, akik az állomáshelyeken gyűjtött emlékjegyekkel különleges ajándékokhoz juthatnak – sorolta a tudnivalókat Mándy Zsuzsa, az egyetem Tudományos Igazgatóságának munkatársa, a program szervezője.

Az idei kínálatról most is a programfüzetből lehet tájékozódni, de a színes, Kutatók Éjszakája feliratos pólókba öltözött, hallgatókból toborzott önkéntesek is segítenek eligazodni a program-kavalkádban.

Sajtóiroda - BZs


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.