Tudományosan a munkajogról

2017, október 3 - 11:20
Milyen jogok illetik a munkavállalókat? Hogyan érvényesíthetik érdekeiket a magán- vagy közszférában elhelyezkedők? Ezekről a kérdésekről is szó lesz a Debreceni Egyetem ismeretterjesztő sorozatának, a Science Café-nak a soron következő előadásán.

 „Korlátozott szabadság, avagy a munkavállalói alapjogok problematikája az aktuális munkajogi tendenciák fényében” címmel Zaccaria Márton Leó, a Debreceni Egyetem Állam- és Jogtudományi Kar, Agrárjogi, Környezetjogi és Munkajogi Tanszékének adjunktusa tart előadást a Science Café eheti összejövetelén.

A sokakat érintő témát egy olyan komplex munkajogi eset tematikus feldolgozásával mutatja be az előadó, amely a szakterület magyar és európai uniós aktualitásaiból indul ki.

– Egyrészt a munkajog 21. századi irányvonalai között érvényesülő megközelítések kerülnek fókuszba, másik oldalról pedig a munkavállalói alapjogok szintjén megjelenő olyan értékek, amelyek a munkajog aktuális irányvonalaitól függetlenül jelentős szerepet töltenek be mind a munkaviszony tartalmában, mind pedig a felek magatartásának meghatározásában – fogalmazta meg az unideb.hu portálnak az előadás két fő irányvonalát Zaccaria Márton Leó.

Emellett az állami szabályozók formulázása és gyakorlati érvényesülése is terítékre kerül, ezáltal megfogalmazva olyan következtetéseket, amelyek túlmutatnak a hatályos szabályozás elemzésén.
A Debreceni Egyetem tudományos ismeretterjesztő előadássorozatának hagyományosan a Fórum Bevásárlóközpont Libri Könyvesboltja (Debrecen, Csapó u. 30.) ad otthont, ezúttal október 4-én, szerdán 17 órától.

Sajtóiroda - BZs

 


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.