Láss világot a Debreceni Egyetemen!

2017, október 5 - 09:49
Huszonnégy szakmai- és külföldi ösztöndíjakkal foglalkozó, valamint önkéntes programokat kínáló szervezet segített tájékozódni a külföldi lehetőségekről a Külügyi Börzén, amelyet közösen rendezett a Nemzetközi Iroda és a Hallgatói Önkormányzat Külügyi Bizottsága.

- Bízom benne, hogy a rendezvény segíteni fogja a hallgatókat a mobilitási lehetőségek közötti tájékozódásban. A kiállítókkal együttműködve remélem, sikerül még népszerűbbé tenni a külföldi ösztöndíjakat, gyakorlatokat és részképzéseket – foglalta össze megnyitójában a kiállítás célját Bartha Elek oktatási rektorhelyettes.

- A 2017-es év jelentős az Erasmus+ program szempontjából, amelyben a plusz azt jelenti, hogy már nem csak az Európai Unió országaiba mehetnek a hallgatók és oktatók. Kitárult a világ: az egyetem bármely partnerországába eljuthatnak a pályázók – hangsúlyozta az Erasmus mobilitási program változásait Jánosy Orsolya, a Nemzetközi Iroda vezetője.


- A Debreceni Egyetem Hallgatói Külügyi Bizottsága azért dolgozik, hogy hallgatótársainkat tájékoztassuk az ösztöndíjakról, szakmai- és gyakorlati programokról. Hiszünk abban, hogy azok, akik élnek ezekkel a lehetőségekkel később nagyobb eséllyel indulhatnak majd a munkaerőpiacon – summázta a törekvéseiket Kiss Petra, a bizottság elnöke.

Akik végigjárták a külföldi lehetőségek expóját és útlevelükben összegyűjtötték a kiállítók pecsétjeit értékes nyereményekkel, ajándéktárgyakkal gazdagodhattak, amellett, hogy megtalálhatták a választ arra a kérdésre: mi a jobb, menni, vagy maradni?

Részletek:
http://dehok.unideb.hu/hu/hallgatoi-hirek/lass-vilagot-a-debreceni-egyetemen


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.