Erdélyi elismerés

2017, október 6 - 12:18
Marosvásárhelyen ünnepelte az Egyetem Napját a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem. Az ünnepi eseményen Bocskai István-díjat vehetett át az intézmény fejlesztéséért végzett kimagasló munkájáért Jávor András, a Debreceni Egyetem rektori főtanácsadója.

A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem 2001. október 3-án tartotta első tanévnyitó ünnepségét. Az intézményi akkreditációt követően 2012-ben döntött arról a Szenátus, hogy az első tanévnyitó évfordulóját az Egyetem Napjává nyilvánítja. Az október 3-i ünnepségen avatták fel a diákotthon új épületszárnyát, felavatták és felszentelték a kápolnát, valamint egyetemi díjakat és tiszteletbeli címeket is átadtak.


Jávor András, a Debreceni Egyetem rektori főtanácsadója az ünnepségen vehette át 2012-ben alapított Bocskai István-díjat. A rangos elismerés odaítélésével a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem szakmai fejlesztése érdekében, és az intézményi kapcsolatok bővítésében nyújtott jelentős támogatásért fejezte ki köszönetét az intézmény.


- Büszke vagyok arra, hogy egy jó ügy érdekében végzett munkáért egy európai szintű intézménytől kaptam olyan elismerést, amelyet eddig a magyar miniszterelnök és az egyetem korábbi rektorai és vehettek át. A mostani ünnepségen pedig a hazai felsőoktatás meghatározó személyiségével, Mezei Barnával, az Eötvös Lóránd Tudományegyetem korábbi rektorával együtt részesülhettem a Bocskai István-díjban – mondta az unideb.hu portálnak Jávor András.

Sajtóiroda – BZs


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.