Amerikai vendégek a GYTK-n

2017, október 9 - 09:40
Az egyik rangos amerikai gyógyszerészképző egyetem, az East Tennessee State University gyógyszerésztudományi karának jelenlegi vezetője és emeritus dékánja tett négynapos látogatást a Debreceni Egyetemen.

Debbie C. Byrd és Larry D. Calhoun gyógyszerészprofesszorok egyeztettek a két intézmény együttműködésének bővítési lehetőségeiről, valamint előadást tartottak a Gyógyszerésztudományi Kar (GYTK) hallgatóinak.

Az amerikai vendégeket Pintér Ákos általános rektorhelyettes, Vecsernyés Miklós, a Gyógyszerésztudományi Kar dékánja és Halmos Gábor dékánhelyettes fogadták október 4-én.
A találkozón szó volt a két egyetem között 2014 óta meglévő nemzetközi diákcsereprogram fejlesztéséről. A megállapodás szerint évente 3-3 diák tölt el egy-egy hónapot az East Tennessee State, valamint a Debreceni Egyetem gyógyszerésztudományi karán. Ezt az együttműködést szeretnék a felek még intenzívebbé tenni és a csereprogramot a kutatókra, oktatókra is kiszélesíteni.


Az East Tennessee State University egyébként az Amerikai Egyesült Államok több mint 140 gyógyszerészképző helye közül hallgatói létszámát, képzési programját és színvonalát tekintve is az egyik legkiemelkedőbb egyetem.

Sajtóiroda-MM


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.