Elismerés a Pharmapolis Klaszternek

2017, október 17 - 09:23
Ismét megkapta az akkreditációt a Debreceni Egyetem kezdeményezésére alapított Pharmapolis Innovatív Élelmiszeripari Klaszter. Az erről szóló oklevelet a Nemzetgazdasági Minisztériumban adták át.

A funkcionális élelmiszerek fejlesztésére 2008-ban, a Debreceni Egyetem kezdeményezésére létrejött klaszter felismerte, hogy a különleges minőségű, az egészségmegőrzéshez hozzájáruló élelmiszerek fejlesztésében összefogva, az eredményeket hasznosítva, jelentősen növelhető az új termékek piacra juttatásának hatékonysága és az exporttevékenység. A Pharmapolis Innovatív Élelmiszeripari Klaszter 2017. októberében harmadik alkalommal kapta meg az elismerést, így 2010. óta érvényes akkreditációval rendelkezik.

A Pharmapolis Innovatív Élelmiszeripari Klaszter az egyetlen, élelmiszeriparban akkreditált klaszter, a tagvállalatok éves nettó árbevétele 338 milliárd forint. A 69 kkv és 5 nagyvállalat a kutatóintézetekkel és a Debreceni Egyetemmel közösen számos sikeres fejlesztéssel büszkélkedhet, ezek egy részét az egyetem I-boltjában is meg lehet vásárolni. A klaszter tagjai nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy a kutatás-fejlesztési együttműködéseik során új, innovatív termékeket fejlesszenek és támogassák ezek piacra jutását.

A klaszter főbb vállalkozásai Magyarország meghatározó élelmiszeripari nagyvállalatai (Pick, Mastergood, Sole-Mizo, Gyermely, Hajdú Gabona), jól fejlődő középvállalkozások (Detki keksz, Felföldi, Fino-food, Havita) és innovatív mikrovállalkozások (Pharmacoidea, Creativ Labor) kiegészülve egyetemekkel (Debreceni Egyetem, Kaposvári Egyetem) és kutatóintézetekkel (Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ, NAIK-ÉKI, Magyar Tejgazdasági Kísérleti Intézet).

Sajtóiroda


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.