Forradalom, irodalom, tanúság

2017, október 17 - 13:39
Az 1956-os forradalom irodalmi reprezentációiról lesz szó a közelgő nemzeti ünnep, október 23-a alkalmából az egyetem tudományos ismeretterjesztős sorozatának, a Science Café következő előadásán.

Uri Dénes Mihály doktorjelölt „Forradalom, irodalom, tanúság. 1956 irodalmi reprezentációi” címmel tart előadást a Debreceni Egyetem kéthetente jelentkező tudományos előadás-sorozatában.

Az előadás röviden bemutatja, hogyan alakult, hogyan formálódott a forradalom irodalmi emlékezete – a propagandaművektől az igaz tanúságtételt jelentő írásokig –, majd hosszabban szól a debreceni közönség számára aligha ismeretlen szerzőpáros, Papp András és Térey János: Kazamaták című drámájáról.

Az előadás október 18-án, szerdán 17 órakor kezdődik a megszokott helyszínen, a Fórum Bevásárlóközpont Libri Könyvesboltjában (Debrecen, Csapó u. 30.).

Sajtóiroda - BZs
 


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.