„Színház az egész világ…”

2017, október 20 - 11:19
Idén 5. alkalommal rendezi meg az Egyetemi Színjátszó Találkozót a Debreceni Egyetem október 17-21. között. A programban a hazai színjátszók mellett angol és olasz aktorok is bemutatkoznak a közönség előtt.

– Az egyetemen a 70-es évekig nyúlik vissza az amatőr színjátszás története, amikor Pinczés István vezetésével komoly művészi munka folyt az akkori KLTE-n– mondta a rendezvény október 19-i ünnepélyes megnyitóján Szaffkó Péter. A Debreceni Nyári Egyetem igazgatója, aki ezúttal zsűritagként köszöntötte a vendégeket, hangsúlyozta: jó érzés látni, hogy több évtized elteltével méltó követői vannak a nagy elődöknek, és újraéledt az intézményben az angol nyelvű színjátszás is.


A résztvevőket – a zsűri tagjaként – Lőkös Ildikó is köszöntötte. A Jászai Mari-díjas dramaturg szinte a kezdetektől közreműködője a találkozónak.


- Úgy érzem, minden októberben hazajövök Debrecenbe, ahol amellett, hogy az előadások során új ötletekkel gazdagodhatok, olyan gyöngyszemekre bukkanhatok, amelyeket a hivatásos színjátszás mára már szinte elfelejtett. Örömmel vállalom minden évben a bíráló szerepét a zsűri valamennyi tagjával együtt, akikkel bár különböző szemszögből nézzük a produkciókat, mégis alapvetően mindenben egyetértünk – fogalmazott megnyitójában Lőkös Ildikó dramaturg.


A Csokonai Színház Horváth Árpád Stúdiószínházában rendezett megnyitót követően a DESZ-Alkalmai Társulat műsora szórakoztatta a közönséget.


A találkozó előadásait a Stúdiószínház mellett az Egyetemi Templomban, a Nagyerdei Víztoronyban és az Egyetem Főépületében láthatják az érdeklődők.


Sajtóiroda - BZs

 


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.