Középpontban az emberi jogok

2017, október 26 - 13:44
Három nemzet diákjainak mutatták meg a Balásházy tanulói, mit jelentenek a magyaroknak az emberi jogok. Az egyhetes nemzetközi találkozót az Erasmus+ Stratégiai Partnerségek program keretébe rendezte az egyetem gyakorlóiskolája.

A Debreceni Egyetem Balásházy János Gyakorló Középiskolája és Kollégiuma partnerként vesz részt a "Prejudice Conscience -Diversity and Empowerment" című projektben, melynek célja, hogy felhívják a résztvevők és a partneriskolák tanulóinak figyelmét az emberi jogokra, érzékenyítsék a diákokat a diszkriminációra a múltban és a jelenben.

A pallagi intézmény adott otthont október 14-től 21-ig a program negyedik találkozójának, amelyre Németországból, Bulgáriából és Törökországból tizennyolc diák és hat tanár érkezett.

Az egyhetes rendezvény során a résztvevők Budapesten meglátogatták többek között a Dohány utcai Zsinagógát és a Terror Házát, hogy a diákok átérezzék a projekttéma jelentőségét. A diákok látogatást tettek a Debreceni Egyetemen is, ahol megismerkedhettek az intézmény történetével és jelenével. A hivatalos programot a külföldi csoport körében nagyon népszerű hortobágyi kirándulás is gazdagította.

Sajtóiroda
Fotók: Seres Dávid Bence


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.